Η ιστορία του string (Το εσώρουχο που καλύπτει …αποκαλύπτοντας !)

Το εσώρουχο που καλύπτει …αποκαλύπτοντας !

Το string – στυρίνγκ ή thong υπάρχει από τα αρχαία χρόνια και όπως πιστεύουν μπορεί να φτάνει μέχρι και τους προϊστορικούς ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Αφρική.


Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα είδη ρουχισμού και μάλιστα αποκλειστικά ανδρικής ένδυσης!!!!


Στην Ιαπωνία αποτελούσε μέρος του ανδρικού ρουχισμού μέχρι το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Στο δυτικό ημισφαίριο το στρινγκ διαδόθηκε στα μέσα του 20ού αιώνα.


Στη δεκαετία του 1990 το στρινγκ καθιερώθηκε ως εσώρουχο και μαγιό ευρείας διάδοσης και για τα δύο φύλα κάθε ηλικίας, από την παιδική ως την πλέον γηραιότερη.


Η σύγχρονη μόδα του string όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε από τις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια πόλη δηλαδή που περηφανεύεται για τις γυναίκες με την εντυπωσιακή πίσω πλευρά!!!


Το string ήταν επανάσταση! Μπορεί να θεωρείται προκλητικό αλλά ταυτόχρονα απάλλαξε τη γυναίκα από την αντιαισθητική εμφάνιση της ραφής του εσώρουχου κάθε φορά που εκείνη φορά στενή φούστα ή παντελόνι. Παράλληλα, όσο κατέβαινε η γραμμή της μέσης στα παντελόνια και τα ντένιμ τόσο εξελισσόταν και η μόδα στα string κι έτσι τα συγκεκριμένα εσώρουχα ντύθηκαν με στρας, κορδέλες ακόμα και φτερά γιατί ναι, μια περίοδο το να φαίνεται έστω και λίγο το string θεωρούνταν σέξι.